Pilates

Pilateskurser

Om Pilateskurserna

I Pilates kombineras rörlighet med styrka och det ger oss en bättre hållning och smidigare kropp. Vi tränar på att aktivera och stärka stabiliserande muskler, t ex våra djupa magmuskler. Samtidigt avlastar och mjukar vi upp områden och muskler som är strama och överarbetade. Resultatet är en bättre och starkare hållning med ökad kroppskännedom och kroppskontroll.
Samtidigt är Pilates en holistisk träningsmetod, och brukar ibland kallas yogans lillasyster. Även här synkroniseras rörelserna med andetaget och andningen påverkar vårt sinne till ett avspänt och fokuserat sinne. Pilates ger balans i både kropp och sinne och dessutom en dos rörelseglädje.

På dessa pass utövar vi klassisk Pilates med mattövningar i nivå essential och intermediate. Du guidas genom övningarna och får förslag på hur du kan utveckla och intensifiera övningarna efter din förmåga. Kroppen är vårt främsta redskap, men vi använder även enkla redskap som rulle, block och band som motstånd och hjälp.

Du är välkommen oavsett om du är nyfiken nybörjare eller van Pilatesdeltagare.

Information

På grund av Coronan och dess följder är höstens kurser inte schemalagda ännu. Förväntat startdatum är i början av september. Förhoppningsvis kan informationen meddelas i början av juli.

Klicka på knappen nedan för att göra en intresseanmälan till höstens yoga och få mail när information finns om höstens program. (Om du deltog på yogan vt20 behöver du inte göra en intresseanmälan här.)

Läs mer om Pilates här