Pilates

Pilateskurser hösten 2019

Höstens Pilateskurser är fullbokade.

Platser till nästa termin släpps i månadsskiftet nov/dec. Följ YogAdore på Facebook för information om när det går att boka plats.

Om Pilateskurserna

I Pilates kombineras rörlighet med styrka och det ger oss en bättre hållning och smidigare kropp. Vi tränar på att aktivera och stärka stabiliserande muskler, t ex våra djupa magmuskler. Samtidigt avlastar och mjukar vi upp områden och muskler som är strama och överarbetade. Resultatet är en bättre och starkare hållning med ökad kroppskännedom och kroppskontroll.
Samtidigt är Pilates en holistisk träningsmetod, och brukar ibland kallas yogans lillasyster. Även här synkroniseras rörelserna med andetaget och andningen påverkar vårt sinne till ett avspänt och fokuserat sinne. Pilates ger balans i både kropp och sinne och dessutom en dos rörelseglädje.

På dessa pass utövar vi klassisk Pilates med mattövningar i nivå essential och intermediate. Du guidas genom övningarna och får förslag på hur du kan utveckla och intensifiera övningarna efter din förmåga. Kroppen är vårt främsta redskap, men vi använder även enkla redskap som rulle, block och band som motstånd och hjälp.

Du är välkommen oavsett om du är nyfiken nybörjare eller van Pilatesdeltagare.

Information

Start 3 september, 14 ggr (uppehåll höstlovet v.44)

Plats: Tamarind Hälsostudio (f d Yogacenter Uppsala), Glimmervägen 2, Eriksberg, Uppsala

Pris Tisdagar kväll kl.18-19: 1995 kr för 14 ggr – Fullbokad!

Pris Tisdagar dag kl.10.15-11.15: 1795 kr för 14 ggr – Fullbokad!

Bokningsregler finner du här

Bär kläder som du kan röra dig bekvämt i. Utrustning finns att låna på plats.

Läs mer om Pilates här