Yoga

Kurserna HT20 är inställda.


Återhämtande mindful Yoga

Om kursen Återhämtande mindful Yoga

Ge dig själv en paus med välbehövlig återhämtning!  Det här är kursen för dig som vill stressa ner, finna inre ro och landa här och nu. Lugna, inkännande övningar och yogisk andning kombineras med meditation och avslappning. På passen så släpper du alla prestationskrav och vänder istället blicken inåt och lär dig lyssna på din kropp och ditt sinne. Med yogan tränar du kropp och sinne att stå emot stress samtidigt som du hittar såväl ny energi som ett inre lugn. Alla pass avslutas med en djupavslappning – ibland till Gongens vibrationer som ger dig en massage på djupet.

I tillägg till våra yogaträffar ingår ett digitalt material med reflektioner och övningar i Mindfulness och Yoga. Du får där en struktur för hur du går från tanke till handling för att skapa balans i din vardag. Det är helt frivilligt att göra detta material.

Detta pass kan även utföras sittandes på stol.

Information

Kvällskurs Återhämtande mindful Yoga

Ingen kurs HT20

Läs mer om de olika delarna i Mindful med Yoga (MediYoga, Mindfulness, Gong, mm) här


Yoga Hatha/Vinyasa – fysisk yoga

Yoga Hatha/Vinyasa

Kraftfull balans mellan styrka och lugn 

Hathayoga passar utmärkt när du vill ge dig själv en mer fysisk klass med en skön blandning av enkla andningsövningar och stärkande och stretchande positioner. Statiska yogapositioner (asanas) sätts ihop med mer flödande rörelsesekvenser (vinyasas). Med regelbunden träning  blir kroppen mjuk, stark och flexibel. Vanligt är att stelhet, värk och svaghet försvinner successivt. Som i all yoga rör vi oss ihop med andningen och får då stark effekt på sinnet med ökat inre lugn och mer fokus. Passen avslutas alltid med med en stunds avslappning och vila (savasana).

Passen är anpassade så att både nybörjare och mer vana utövare kan delta.

Information

Kurs Yoga Hatha/Vinyasa

Ingen kurs HT20

Varmt välkommen åter en annan termin!